ایجاد: ۱۵:۳۳ ۱۳۹۲/۸/۱۸
ویرایش: ۱۳:۳۸ ۱۳۹۲/۱۱/۲۳

آموزش‌ها

»

نکاتی درباره دامنه و تنظیمات آن

دامنه یا آدرس اینترنتی، مانند یک آرم برای کار شماست و اولین چیزی است که معمولا برای راه اندازی سایت لازم است معین و خریداری می‌شود. دامنه شامل یک یا چند حرف a تا z و ارقام 0 تا 9 و کاراکتر - (خط تیره) است و پس از آن پسوند یا TLD می‌آید که آن هم معمولا دو یا چند کاراکتر لاتین است. (البته دامنه‌های غیرانگلیسی هم وجود دارد اما رایج نیست)

برخی TLD ها مثل com بین المللی هستند و گران‌تر (حداقل 10 دلار در سال)
اما برخی دیگر (مثل همین ir) مربوط به کشور خاصی است و قیمت ارزان‌تری دارد و از سویی نیز زبان آن سایت را مشخص می‌کند. معمولا اینگونه tld های مختص یک کشور، برای سایت‌های همان کشور است اما برخی tld ها (مثل it که مربوط به ایتالیا است) به دلیل داشتن معنای خاص در انگلیسی، توسط برخی سایت‌های بین المللی نیز استفاده می‌شود. مثلا: smush.it

یک دامنه (و زیردامنه) می‌تواند تعدادی زیردامنه داشته باشد. زیردامنه یا sub domain به یک کلمه گفته می‌شود که همراه با نقطه به نام دامنه شما متصل می‌شود. مثلا: test.9px.ir

دامنه به صورت یک‌ساله تا ده‌ساله خریداری می‌شود (البته برخی دامنه‌ها ممکن است آبشن‌های کمتری از نظر سال تمدید داشته باشند مثل دامنه IR که فقط 1 یا 5 ساله می‌تواند تمدید شود) اما برای داشتن زیردامنه، لازم نیست هزینه‌ای پرداخت شود و شما بعد از خرید یک دامنه، می‌توانید به تعداد موردنیاز زیردامنه بسازید. ساخت زیردامنه هم می‌تواند از طریق کنترل پنل دامنه صورت گیرد و هم کنترل پنل هاست و هم از طریق DNS Manager هایی که به صورت سرویس مجزا ارائه می‌شوند.

نکته جالب اینجاست که یک زیردامنه، لازم نیست روی هاستی تنظیم شود که دامنه اصلی در آن قرار دارد. یعنی مثلا 9px.ir می‌تواند روی هاستی در آلمان باشد و test.9px.ir روی هاستی در کانادا.
یکی از کاربردهای این نکته در سایت‌های دانلود است که خود دامنه اصلی در یک vps عادی قرار دارد اما فایل‌های دانلودی آنها در یک زیردامنه (معمولا به نام dl) است که بر روی سرورهای اختصاصی با پهنای باند بالا نگهداری می‌شود. کاربرد دیگر آن نیز در استفاده از دامنه به عنوان cdn است.

برای اینکه متوجه شوید که درخواست شما برای دیدن یک دامنه، از هاست واقع در کدام ip سرو می‌شود، می‌توانید آن دامنه را ping کنید. برای ping کردن می‌توانید از محیط command سیستم‌عامل‌تان استفاده کنید اما سرویس‌های آنلاینی نیز برای این منظور وجود دارد که قدرت بیشتری هم دارند مثل Website monitoring APM Cloud Monitor یا site24x7 که موجب می‌شود شما نتیجه ping دامنه خود در ده‌ها نقطه جهان را ببینید و از فیلتر شدن احتمالی سایتتان در برخی کشورها (مثل چین!) مطلع شوید.
البته دقت کنید که اگر شما از یک cdn مثل cloudflare.com استفاده کرده باشید، در اینصورت برای هر کاربری، از نزدیک‌ترین سرور اطلاعات منقضی نشده برای وی سرو می‌شود.

این یادداشت هنوز تکمیل نشده است...............................

مدیریت

نام وسیله

اعتبار ورود

نام کاربری

رمز عبور

رمز یکبارمصرف

... لیست تمام آموزش‌ها

تبلیغات

ربات‌های تلگرامی:
مجموعه ربات‌های تلگرامی ما برای ساده‌تر کردن کار با تلگرام و مدیریت کانال
دامنه‌های فروشی:
دامنه‌های زیر مربوط به ما یا مشتریان ماست که قابل واگذاری هستند. در صورت تمایل به داشتن یکی از آنها، با این اکانت تلگرامی مکاتبه نمایید.

دامنه‌هایی که می‌تواند مصرف تخصصی داشته باشد:
AnyDesk.ir, Firebase.ir, Angularjs.ir, 9px.ir alAdmin.ir, iQore.ir notion.ir, 3dn.ir,

دامنه‌هایی که می‌تواند مصرف فرهنگی/مذهبی داشته باشد:
mavaez.ir, 2aha.ir, babolelm.ir, mahjoor.ir

دامنه‌هایی که می‌تواند مصرف شخصی/عمومی داشته باشد:
azizami.ir, 90blog.ir