ایجاد: ۱۸:۲۱ ۱۳۹۴/۲/۱۸
ویرایش: ۱۷:۰۵ ۱۳۹۴/۲/۲۷

یادداشت‌ها

»

روش شروع طراحی تم برای وردپرس

برای ایجاد یک سایت با برنامه‌نویسی اختصاصی، مشتری باید زمان زیادی منتظر بماند و به تبع آن، هزینه بسیار بالایی بپردازد. از این رو اغلب سایت‌ها با استفاده از برنامه‌های سایت‌ساز (که برنامه‌های مدیریت محتوا یا cms نامیده می‌شود) استفاده می‌کنند.
محبوب‌ترین CMS دنیا وردپرس (WordPress) است که بر اساس آمار، از هر 4 سایت دنیا، یک سایت با وردپرس بناشده است و در بین سایت‌هایی که با برنامه‌های سایت‌ساز درست شده، بیش از 60 درصدشان با وردپرس ایجاد شده‌اند. (منبع)

تم و قالب وردپرس

البته هر فریم‌ورک یا برنامه‌ای که با هدف پاسخ به نیاز طیف وسیعی ایجاد شده باشد، طبعا چندان بهینه و اختصاصی و امن نخواهد بود که وردپرس هم از این مساله مستثنا نیست اما با توجه به مساله هزینه که در ابتدا اشاره کردم، مشتریان CMS ی بسیار بیشتر از مشتریان کارهای اختصاصی هستند.
همچنین توجه به این نکته هم جالب است که اکثر مردم، درکشان از سایت، کارکرد آن نیست بلکه ظاهر سایت برای‌شان مهم است (بقول ایرانی‌ها: عقل‌شان در چشم‌شان است) که خب با توجه به تم‌های زیبای زیادی که برای وردپرس هست، بسیاری به سمت آن جلب می‌شوند.

یکی از سوالات متداولی که برنامه‌نویسان جویای کار دارند این است که چگونه می‌توانیم به یک طراح تم وردپرس تبدیل شویم تا از بازار پررونق آن سهمی داشته باشیم؟

برای تبدیل شدن به طراح تم وردپرس، حتما لازم نیست برنامه‌نویس PHP باشید هرچند اگر باشید، کارهای بهتر و خاص‌تری می‌توانید انجام دهید. اما آشنایی با html و css جزو پیش‌نیازهای ضروری آن است که بدون آن نمی‌توان کاری انجام داد.

گام نخست آن است که با ساختار وردپرس و مدیریت محتوا در یک سایت وردپرسی آشنا باشید. برای این کار می‌توانید به سایت وردپرس دات کام بروید و یک بلاگ ایجاد کنید و مطالبی در آن اضافه و دسته‌بندی کنید و انواع صفحات و دسته‌ها و ... را در وردپرس ببینید.
گام دوم این است که بفهمید ساختار تم وردپرس چیست؟ هر تم در واقع یک پوشه از فایل‌های php, css است که ساختار صفحه و چگونگی نمایش اجزاء آن را تعریف می‌کند. لازم است بدانید زمانی که شما وارد صفحه اصلی یک سایت، یا صفحه یک مطلب خاص، یا صفحه مطالب یک دسته خاص یا صفحه ثابت خاصی از یک سایت وردپرسی می‌شوید، کدام فایل از «تم وردپرس» فعال فعلی برای نمایش سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای اطلاع از این موضوع، لازم است صفحه مربوط به WordPress Template Hierarchy را با دقت مضاعف مطالعه کنید.
در گام سوم لازم است از یک تم اسکلتی (یا اصطلاحا bare-bones) استفاده کنید. یک تم خالی خام که هیچ استایل و تنظیم خاصی به آن اضافه نشده است. برای این منظور، پروژه‌های متعددی ایجاد شده که پروژه Starkers یک نمونه خوب آن بود که البته متوقف شد. (هرچند برخی مانند این خانم، آپدیت‌های خوبی برای آن ارائه داد اما عملا در مقایسه با تم‌های اسکلتی رقیب، مورد رغبت نیست). bones پروژه موفق دیگری در این زمینه است که نسبتا فعال است.
یکی از بهترین و محبوب‌ترین تم‌های اسکلتی که توسط خود شرکت سازنده وردپرس (شرکت اتوماتیک) ساخته شده، تم آندرسکوئر اس (underscoreS) است.

نهایتا اینکه برای دانستن سوالات موردنیاز در طراحی تم مثل اینکه «چطور لیست پست‌های فلان دسته را در فلان ستون قرار دهم؟» یا «چطور تعداد پست‌های هر صفحه را به 5 تا محدود کنم؟» و ... بدون نیاز به برنامه‌نویسی، لازم است از محیط codex وردپرس استفاده کنید و نمونه‌کدهایی که برای ساخت بلوک‌های موردنظر برای تم‌تان است را پیدا کنید و در فایل php تم‌تان جاسازی نمایید.

آیا مایل به یادگیری طراحی تم وردپرس هستید؟
در کلاس‌های آنلاین آموزش طراحی قالب و تم وردپرس شرکت کنید.

یادداشت‌های مرتبط
  1. ارتقاء امنیت وردپرس
  2. آشنایی با css sprite و نکات پیرامون آن
  3. معرفی برخی برنامه های مدیریت محتوا متداول و عمومی
  4. موتور قالب (template engine) چیست؟
  5. چند لینک جامع برای یادگیری جاوا اسکریپت

مدیریت

نام وسیله

اعتبار ورود

نام کاربری

رمز عبور

رمز یکبارمصرف

... لیست تمام یادداشت‌ها

تبلیغات

ربات‌های تلگرامی:
مجموعه ربات‌های تلگرامی ما برای ساده‌تر کردن کار با تلگرام و مدیریت کانال
دامنه‌های فروشی:
دامنه‌های زیر مربوط به ما یا مشتریان ماست که قابل واگذاری هستند. در صورت تمایل به داشتن یکی از آنها، با این اکانت تلگرامی مکاتبه نمایید.

دامنه‌هایی که می‌تواند مصرف تخصصی داشته باشد:
AnyDesk.ir, Firebase.ir, Angularjs.ir, 9px.ir alAdmin.ir, iQore.ir notion.ir, 3dn.ir,

دامنه‌هایی که می‌تواند مصرف فرهنگی/مذهبی داشته باشد:
mavaez.ir, 2aha.ir, babolelm.ir, mahjoor.ir

دامنه‌هایی که می‌تواند مصرف شخصی/عمومی داشته باشد:
azizami.ir, 90blog.ir